måndag 31 oktober 2011

Bus eller godis..?

Just idag, den 31 oktober, firar vi Halloween.
Halloween har sitt ursprung på Irland och delvis i Skottland. Via USA, dit många irländska emigranter kom under 1840-talets svält- och nödår. Den kom, genom hård marknadsföring av detaljhandeln till Sverige i början av 1990-talet.







Halloween firas på olika sätt. Att gröpa ur och skära "ansikten" i pumpor, samt att klä ut sig i spökkostymer och gå runt bland grannar för att be om bus eller godis, är vanligt förekommande för Halloween firandet. I Sverige omsätter firandet varje år cirka en miljard kronor.
Små Halloweenfirare
som tjuvstartade redan i helgen
i Malmös folketspark















Så på med spökmasken och ut bland grannar, eller kanske kollegor och be om bus eller godis!

TREVLIG HALLOWEEN!


fredag 28 oktober 2011

Dagens hotell- och boktips från Zlatan

Det första spadtaget till Quality Hotel Arena i Solna har nu tagits. Det sägs att arkitekt Wingårdh har inspirerats av Zlatans svettpärlor när han ritade fasaden.



















Nu byggs en ny nationalarena för fotboll i Solna där Choice hotellkedja Quality Hotels blivit utvald som samarbetspartner. Hotellet kommer ligga vägg-i-vägg med den nya Swedbank Arena i den nya stadsdelen Arenastaden. Hotellet får 400 rum, 17 möteslokaler, en bankettsal för 1 800 personer och en spa-avdelning i toppvåningen. Quality Hotel Arena Solna öppnar 2012.

Apropå Zlatan....

Den 15 november släpps Zlatans självbiografi
"Jag är Zlatan"



















Succé eller flopp? Om drygt två veckor har vi svaret.

tisdag 25 oktober 2011

Blåbär - ett superbär

Här på kontoret i Malmö har vi tidigare i höst haft en hälsodag, där vi bla fått veta att blåbär tillhör gruppen "superbär". Därför kommer här ett tips på en blåbärssmoothie, som är nyttig och jättegod.

Fruktstund på malmökontoret under vår hälsodag

Till 4 personer behövs

2 bananer
4 dl blåbär
2 dl apelsinjuice
3 dl vaniljyoghurt
istärningar

Mixa allt i en mixer
Servera i glas


Lycka till!
Ida

torsdag 20 oktober 2011

Ett Köpenhamnstips bortom Ströget

I jultid är det alltid trevligt att besöka Köpenhamn, Tivolis traditionella julmarknad startar i år den 11 november. För den som vill söka sig lite bortom de beprövade stråken kommer här ett litet tips från vår Köpenhamnsguide Bo Christiansen, i vanliga fall flitigt anlitad av CWT i egenskap av specialistguide på byggnader och arkitektur.

Mikkeller Bar – ett litetoch ytterst intressant litet bryggeri med öl av högsta kvalitet. Bryggeriet har flera gånger blivit valt till ett av världens bästa av ölfinsmakarna!


Här njuter man av kvalitetsölet tillsammans med superbra service, snacks, ost och musik. ”Hyggelig” amtosfär helt enkelt.

Baren ligger i hjärtat av Vesterbro på Viktoriagede nr 8.
Så här glad blir Bo när han varit på Mikkeller Bar…
Bilden är dock från USA…

måndag 17 oktober 2011

Högst i världen...

Idag för åtta år sedan, den 17 oktober 2003, blev skyskrapan Taipei 101 korad världens högsta byggnad med sina 508 meter. Sedan dess har denna byggnad trillat ner på tredje plats,  slagen av Abraj Al-Bait i Mekka på 601 meter och storslagen ledare i tävligen är förstås Burj Khalifa i Dubai med sina 828 meter (se bild). På åtta år har man nått ca 300 meter högre – hur högt kan man nå egentligen? Just nu finns planer på flera håll i världen om byggnader på över 1000 m, bl a i Dubai där man inte nöjer sig, utan satsar på att bygga ”The Mile-High Tower”, en skrapa på 1,6 km som ska stå klar 2016!

torsdag 13 oktober 2011

Room with a view...

Konferensrum med vidunderlig höstutsikt på
Tott Hotel i Åre



















onsdag 12 oktober 2011

Sverige är ett vackert land!
















Så här fin var utsikten från tågfönstret på väg till Åre en morgon i oktober.
Att besöka Åre på hösten är underbart! Här finns flera fina hotell som bjuder på allt från internationell touch till "hemma hos-känslan". Utbudet av roliga gruppaktiviteter är stort, det finns krogar av högsta klass som utanför vintersäsongen har gott om plats, och sist men inte minst bjuder hösten på fantastisk luft och lugn och ro för den som söker det!

Rekommenderas!

måndag 10 oktober 2011

Brittan kommer till Malmö!

Britney Spears kommer till Malmö Arena imorgon tisdag 11 oktober!

CWT är naturligtvis på plats och finns representerade i publiken av Anders Johansson, Program Mgr, och 2 förväntasfulla Brittan fans till döttrar.

Förutom konserter, nöjesarrangemang och sport aktiviteter så erbjuder Malmö Arena allt ifrån små privata loger för mindre möten på 5 personer upp till stora kongresser för flera tusen. En unik miljö som garanterar en annorlunda upplevelse. Besök gärna: http://www.malmoarena.com/

fredag 7 oktober 2011

Varför inte bo och konferera bland trädtopparna i norra Sverige!


Har man redan varit på Ishotellet så är detta
definitivt "The Place to Be". Varför inte förlägga
ert nästa styrelsemöte eller ledningsgruppsmöte
på en unik plats i de norrländska skogarna där
ni kan bo i ett fågelbo, spegelkub eller varför inte i ett UFO.
Trädrummen hänger på höjder mellan 4-6 meter och är ritade av
några av Skandinaviens främsta arkitekter. Idag finns det
fem unika trädrum och ytterligare rum ska
färdigställas under 2012.





onsdag 5 oktober 2011

Mumsigt i Malmö!



Johan Wilson, vice VD för CWT Sverige, njuter av en skånsk gräddbulle tillsammans med medarbetarna på Malmökontoret.
Ett par gånger om året åker vår ledningsgrupp runt till våra kontor och  delar med sig ett och annat av vad de sysslar med... när de inte äter gräddbullar!

tisdag 4 oktober 2011

KANELBULLENS DAG - 4 OKTOBER

Stora lyxiga kanelbullar


Ingredienser
30 g jäst för söta degar
50 g smör
3 dl mjölk
½ dl vit baksirap
1 ½ krm salt
½ tsk nymald kardemumma
1 krm hjorthornsalt
9-10 dl vetemjöl

Utbakning
75 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
1 msk malen kanel
1 ägg
pärlsocker

Tillagning
Smula jästen i en matberedare. Smält smöret och tillsätt smöret. Värm fingervarmt. Häll smörmjölken på jästen. Tillsätt sirap, salt, kardemumma, hjorthornsalt och nästan allt vetemjöl. Kör matberedaren tills allt blandats väl. Låt jäsa i 1 timme i matbedarens skål. Starta matberedare hastigt så att de jästa degen samlas ihop. Ta upp på mjölat bakbord och kavla ut till en platta som är stor som en ugnsplåt ungefär. Blanda smör, strösocker och kanel väl. Bred ut blandningen på den utkavlade degen. Vi ihop degen så att långsidorna möts. Skär degen i 12 remsor och skär sen varje remsa i två delar, men skär inte helt igenom. Vrid varje del runt sig själv och fläta sen de två delarna till en. Sno ihop till en bulle. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i minst 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Sänk ugnen till 200 grader. Sätt in bullarna mitt i ugnen och grädda i c:a 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk. Njut!