onsdag 14 november 2012

En fredag på "stan" i Göteborg

Nu ska ni få höra om en trevlig kväll som gick av stapeln i Göteborg fredagen den 12 november.

Hela goa gänget från Meetings- & Events styrde först stegen mot restaurang Ritz.
Trevlig bemötande och gott bubbel fick vi av vår trevliga bartender. Förutom god dryck finns här även utrymme till förtäring såsom lunch, middag och brunch. Vackra konferenslokaler att hyra för möten erbjuds också, och dessutom har stället ett trevligt läge på Bastionsplatsen vid kanalen, innanför Vallgraven. Hänger ni med på var vi är...? Ni som är lite nyfikna av er läs mer på www.ritzgbg.se

Nästa "anhalt" var bokad och klar på en gammal klassiker i Göteborg som heter Kometen, dock i helt ny regi i egenskap av store kocken själv, nämligen Leif Mannerström.
Vilken mat, vilken dryck! Helt ljuvligt! Föreställ er Stekt gödkalvlever med sky, kapris, lök, bacon och potatispuré med det perfekt vinet till. Även Wienerschnitzel, Wallenbergare fanns på tallrikarna. Allt var mums! Servering på högsta nivå av en glad och avslappnad  servitör med glimten i ögat. Mycket skratt blev det, även tillsammans med honom. Tänk om all servispersonal vore sådana. Det är väl värt att besöka Kometen, ett rockigt, klassiskt ställe. Och ni som gillar Rolling Stones har hamnat på rätt ställe, väggarna är prydda med många bilder av bandet. Boka genom att gå in på www.restaurangkometen.se

Vidare i kvällen blev det en storslagen konsert med Miss Li och Göteborgs Symfoniker.
Första halvan BRA, andra halvan BRAVO. Det fanns inte en enda människa som satt still på sin stol.
Det ryckte i hela kroppen, ingen ville att det skulle ta slut.... men slutligen hamnade vi i alla fall på det alldeles nyöppnade Mr P för en drink, beläget mitt emot Konserthuset och alldeles bredvid restaurang Fond. Ägs och drivs av välkände kocken Stefan Karlsson, som för övrigt även tar hand om Fond.
Vackra och stora  konstverk pryder Mr P, väl värt ett besök. Dagtid kan man vidare promenera in till Konstmuseet, inte fel.

Nu är klockan ganska sent kommen och magen kurrar, dags för mat på den gamla hederliga korvmojjen Lasse på Heden. Hur kommer det sig att sådan mat... kan smaka så gott så sent på dygnet.

Med ny energi tar benen oss med bestämda steg mot...hemmet var tanken, men vi slinker in på tjusiga Hotel Post, och hamnar nästan vid samma bord som Lena Ph och Farbror Frej...

Tack alla för en härlig kväll!

Vid pennan,
Anna-Leena Meriläinen Bright i Göteborg