måndag 12 november 2012

Go West Coast

En torsdag för några veckor sedan samlade vi ihop oss alla medarbetare i Göteborg och begav oss till Hotel Gothia Towers i Göteborg för att tillsammans avnjuta en god middag på nyöppnade Restaurang West Coast.

Mannen bakom är ingen mindre än Krister Dahl som är Svenska Kocklandslagets lagledare och den enda i världen med fyra OS-guld i matlagning. Det var väl ingen som missade årets bedrift när Sverige fick full poäng i samtliga bedömningskategorier och vann storslam seger!


Restaurang West Coast är en modern bistro med fokus på havets läckerheter samt närproducerade och ekologiska råvaror från Göteborgsregionens producenter. Stora kött- och fiskdiskar, fisk- och skaldjursakvarium och en ostrontrappa skapar en restaurang med saluhallskänsla. Utanför restaurangen kommer det under nästa år dessutom att upprättas ett växthus för att kockarna ska kunna odla de grönsaker och örter som ska användas i tillagningen.

Kvällens meny bjöd på en fantastisk kungsflundra serverad på två vis med champinjoner och blåmusslor samt fänkålssås. Vi avrundade med en äppelterrin i sällskap av äppelpuré och kardemummaglass.

Poäng 10/10 och en stark tumme upp!


Restaurangen ligger i anslutning till Gothia Towers lobby och är öppen för alla såväl Göteborgare och hotellgäster som turister och affärsresenärer på besök i Göteborg. Starkt värd ett besök om ni befinner er i Göteborg!

Vid pennan //Charlotte i Göteborg