fredag 4 december 2009

Så har jag provat Nuclear food! Hur översätter man det bäst? Kärnkraftsmat eller strålad föda? Inget av det låter särskilt upphetsande. Tyvärr måste jag erkänna att maten inte heller var det. Det var den världsberömda spanska kocken Ferran Adria som bjöd på sin Nuclear Tapas i Barcelona. Som till exempel; utblåsta Oliver, Ansjovis i snuskburk eller Uppvispad grönmögel ost i cocktailglas. Mitt personliga utlåtande är att maten såg roligare ut än den var god. Vad kan man ta för lärdom av det? Ja kanske att även om du är världsberömd för din kreativitet så finns det gränser för hur kul det är för andra att dela den. Men om du tycker att detta låter spännande så boka bord på restaurangen El Bulli med tre stjärnor i Guide Michelin ca 70 km norr om Barcelona, men räkna med att du får vänta flera år innan du får plats.




Vid tangentbordet Pernilla Andrén